- II. Facebook’ta Nezaket Kuralları Niçin Önemlidir?
- III. Facebook’ta Nelere Dikkat Etmelisiniz?
- IV. Facebook’ta Yapılmaması Gerekenler Nedir?
- V. Facebook’ta Çatışma Iyi mi Ele Alınır
- 6. Facebook’ta Çatışma Iyi mi Ele Alınır?
- VII. Facebook’u İş İçin Iyi mi Kullanabilirsiniz?
- Facebook Değişikliklerinden Iyi mi Haberdar Olunur
- IX.
- Facebook’ta Nezaket Kuralları Niçin Önemlidir?
- Facebook’ta Nelere Dikkat Etmelisiniz?
- Facebook’ta Yapılmaması Gerekenler Nedir?
- Facebook’ta Çatışma Iyi mi Ele Alınır
- Facebook’ta Kendinizi Iyi mi Korursunuz?
- Facebook’u İşletmeler İçin Iyi mi Kullanabilirsiniz?
- Facebook Değişikliklerinden Iyi mi Haberdar Olunur
- Sorular ve Cevapları
Antet | Özellikler |
---|---|
Facebook Kuralları |
|
Sosyal Medya Adabı |
|
Çevrimiçi adabı muaşeret kuralları |
|
Dijital Etiket |
|
İnternet kuralları |
|
II. Facebook’ta Nezaket Kuralları Niçin Önemlidir?
Facebook, arkadaşlarınız, aileniz ve meslektaşlarınızla irtibat oluşturmak için kullanılabilecek kuvvetli bir araçtır. Sadece, herhangi bir toplumsal baltayı taşa vurmaktan kaçınmak için Facebook adabı muaşeret kurallarını kullanmak önemlidir. İşte Facebook adabı muaşeret kurallarının mühim olmasının birkaç sebebi:
- İlişkiler kurmanıza ve sürdürmenize destek olabilir.
- Ustalaşmış bir görüntü yansıtmanıza destek olabilir.
- Çatışmaya girmekten kaçınmanıza destek olabilir.
- Gizliliğinizi korumanıza destek olabilir.
III. Facebook’ta Nelere Dikkat Etmelisiniz?
İşte Facebook’u nazik ve ustalaşmış bir halde iyi mi kullanacağınıza dair birkaç ipucu:
- İlgi cazibeli ve bilgilendirici yazılar yazın.
- Yorumlara ve mesajlara saygılı bir halde cevap verin.
- Gizlilik ayarlarınıza dikkat edin.
- Paylaştıklarınıza dikkat edin.
- Başkalarının görüşlerine hürmet gösterin.
- Etkileşimlerinizde nazik ve saygılı olun.
- Paylaşımlarınızın zamanına ve yerine dikkat edin.
- Müsait durumlarda gülmece ve takdir yetkisini kullanın.
IV. Facebook’ta Yapılmaması Gerekenler Nedir?
İşte Facebook’ta yapılmaması ihtiyaç duyulan adabı muaşeret kurallarından bazıları:
- Kırıcı, ırkçı ya da ayrımcı hiç bir şey paylaşmayın.
- Gizli saklı ya da hususi hiç bir şeyi paylaşmayın.
- Spam ya da ürün veya hizmet satmaya yönelik hiç bir şey göndermeyin.
- Nefret söylemi içeren ya da sertliği teşvik etmeyi amaçlayan hiç bir şey yayınlamayın.
- Birini tehdit eden ya da rahatsızlık etmeyi amaçlayan hiç bir şey yayınlamayın.
- Illegal hiç bir şey paylaşmayın.
- Rahatsız edici ya da çatışmaya yol açabilecek hiç bir şey paylaşmayın.
- İnsanları yanıltıcı ya da aldatmaya yönelik hiç bir şey paylaşmayın.
Bu yönergeleri izleyerek Facebook’ta pozitif yönde ve saygılı bir ortam yaratmaya destek olabilirsiniz.
V. Facebook’ta Çatışma Iyi mi Ele Alınır
Facebook’ta çatışma kaçınılmazdır, sadece nazik ve ustalaşmış bir halde düzeltilebilir. İşte birkaç ipucu:
- Sakin ve saygılı olun. Öteki birey saldırgan ya da kaba olsa bile, kendi yanıtlarınızda sakin ve saygılı kalmak önemlidir. Bu, durumu yatıştırmaya ve bir çözüme ulaşılma olasılığını artırmaya destek olacaktır.
- Mevzuya odaklanın. Şahsi saldırılar ya da hakaretlerle mevzudan uzaklaşmayın. Çatışmanın mevzusuna sadık kalınca ve her iki taraf için de işe yarayan bir çözüm bulmaya çalışın.
- Uzlaşmaya hevesli olun. Ara ara, bir çatışmayı çözmenin en iyi yolu uzlaşmaktır. Bu, karşılıklı olarak yararlı bir anlaşmaya varmak için bir şeyden vazgeçmeye hevesli olmak anlama gelir.
- Çatışmayı kendi başınıza çözemiyorsanız, üçüncü bir yandan yardım isteyin. Bu bir dost, aile üyesi, terapist ya da arabulucu olabilir. Başka birinin dahil olması, sohbetin üretken kalmasına destek olabilir ve her ikinizin de memnun kalacağı bir çözüme ulaşmanıza destek olabilir.
6. Facebook’ta Çatışma Iyi mi Ele Alınır?
Facebook’ta çatışma kaçınılmazdır, sadece nazik ve ustalaşmış bir halde düzeltilebilir. İşte birkaç ipucu:
- Sakin ve saygılı olun. Öteki birey saldırgan ya da kaba olsa bile, kendi yanıtlarınızda sakin ve saygılı kalmak önemlidir.
- Gerçeklere bağlı kalınca. Şahsi saldırılarda bulunmayın ya da kışkırtıcı bir dil kullanmayın. Durumun gerçeklerine bağlı kalınca ve bir tartışmayı kazanmaya değil, çatışmayı çözmeye odaklanın.
- Uzlaşmaya hevesli olun. Ara ara, bir çatışmayı çözmenin en iyi yolu uzlaşmaktır. Öteki ferdin bakış açısını dinlemeye ve ikiniz için de işe yarayan bir çözüm bulmaya hevesli olun.
- Çatışma tek başınıza halledemeyeceğiniz kadar büyükse, bunu Facebook’a iletmeyi düşünün. Facebook’un, sizi rahatsızlık eden ya da diktatörlük icra eden kullanıcıları bildirmenize imkan tanıdığı olan bir bildirim sistemi vardır.
Bu ipuçlarını takip ederek Facebook’taki anlaşmazlıkların nazik ve ustalaşmış bir halde çözülmesine destek olabilirsiniz.
VII. Facebook’u İş İçin Iyi mi Kullanabilirsiniz?
Facebook her ölçekteki işletme için kuvvetli bir çalgı olabilir, sadece onu hem müessir aynı zamanda müsait bir halde kullanmak önemlidir. İşte Facebook’u işletmeler için kullanmaya yönelik birkaç ipucu:
- Bir işletme sayfası oluşturun. İşletme sayfanız şahsi profilinizden ayrı bir mevcudiyet olmalıdır. Bu, işletmeniz ile alakalı güncellemeler yayınlamanıza, müşterilerinizle irtibat kurmanıza ve ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi tanıtmanıza imkan tanır.
- İşletme sayfanızı optimize edin. İşletme sayfanızın aleni ve öz bir isme, ustalaşmış görünümlü bir kapak fotoğrafına ve iyi yazılmış bir açıklamaya haiz olduğu için güvenilir olun. Ek olarak internet sitenize ve öteki toplumsal medya profillerinize linkler da eklemelisiniz.
- Tertipli olarak paylaşım yapın. Facebook’ta kitlenizle etkileşim kurmanın en iyi yolu tertipli olarak paylaşım yapmaktır. Günde minimum bir defa paylaşım yapmayı hedefleyin, sadece aşırıya kaçmayın. Takipçilerinizin haber akışlarını oldukca fazla içerikle doldurmak istemezsiniz.
- İlgi cazibeli içerikler paylaşın. Facebook’ta paylaşım yaptığınızda, hedef kitlenizle ilgili ve onların ilgisini çekecek içerikler paylaştığınızdan güvenilir olun. Bunlara haber yazıları, blog makaleleri, fotoğraflar, videolar ya da hatta kendi örneksiz içerikleriniz dahil olabilir.
- Hedef kitlenizle etkileşim kurun. Yalnız yayınlayıp ihmal etmeyin. Yorumlara ve mesajlara cevap vererek, sorular sorarak ve yarışmalar ya da hediyeler düzenleyerek hedef kitlenizle etkileşim kurduğunuzdan güvenilir olun.
- Facebook reklamlarını kullanın. Facebook gönderilerinizle daha geniş bir kesime ulaşmak istiyorsanız, Facebook reklamlarını kullanabilirsiniz. Facebook reklamları, muayyen demografik özelliklere ve alaka alanlarına yönelik hedefleme yapmanın mükemmel bir yoludur ve mesajınızı daha çok kişiye ulaştırmanıza destek olabilir.
Bu ipuçlarını takip ederek Facebook’u kullanarak işinizi büyütebilir ve daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.
Facebook Değişikliklerinden Iyi mi Haberdar Olunur
Facebook devamlı değişiyor ve gelişiyor, bu yüzden son olarak özellikler ve güncellemeler ile alakalı aktüel kalmak önemlidir. Bunu yapmanın birkaç yolu şunlardır:
- Facebook’u toplumsal medyada (Facebook, Twitter, Instagram) takip edin.
- Facebook’tan e-posta güncellemelerine kaydolun.
- Facebook Yardım Merkezi’ni okuyunuz.
- Facebook’taki değişikliklerden haberdar olmak isteyen kullanıcılar için bir Facebook grubuna ya da forumuna katılın.
Facebook’taki değişikliklerden haberdar olarak platformun bütün potansiyelini kullandığınızdan ve hiç bir yeni özelliği ya da güncellemeyi kaçırmadığınızdan güvenilir olabilirsiniz.
IX.
Netice olarak, Facebook adabı muaşeret kuralları pozitif yönde bir çevrimiçi varlığı sürdürmek ve kuvvetli ilişkiler oluşturmak için önemlidir. Bu kılavuzdaki ipuçlarını takip ederek, toplumsal gaflardan kaçınabilir ve Facebook’u nazik ve ustalaşmış bir halde kullandığınızdan güvenilir olabilirsiniz.
Ihmal etmeyin, Facebook toplumsal bir platformdur, bundan dolayı başkalarına saygılı olmak ve aklı selim olmak önemlidir. Ne yapacağınızdan ya da ne söyleyeceğinizden güvenilir değilseniz, ihtiyatlı davranın ve nezaketli davranın.
Bu ipuçlarını izleyerek Facebook’tan en iyi biçimde yararlanabilir ve arkadaşlarınız, aileniz ve meslektaşlarınızla pozitif yönde ve üretken bir halde irtibat kurabilirsiniz.
Sual 1: Facebook adabı muaşeret kuralları nelerdir?
Facebook adabı muaşeret kuralları, Facebook’ta nazik ve saygılı bir halde iyi mi davranılacağına dair bir takım kaide ve yönergedir. Başkalarının mahremiyetine saygılı olmak, saldırgan içerikler yayınlamamak ve informasyon paylaşırken hedef kitlenizi düşünmek benzer biçimde şeyleri ihtiva eder.
Sual 2: Facebook’ta adabı muaşeret kuralları niçin önemlidir?
Facebook adabı muaşeret kuralları önemlidir bu sebeple hepimiz için pozitif yönde ve saygılı bir ortam yaratmaya destek verir. İnsanlar hürmet duyulduğunu ve güvende hissettiklerinde, topluluğa katılma ve düşüncelerini ve fikirlerini paylaşma olasılıkları daha yüksektir.
Sual 3: İnsanların Facebook’ta meydana getirdiği yaygın yanlışlar nedir?
İnsanların Facebook’ta meydana getirdiği yaygın hatalardan bazıları şunlardır:
- Saldırgan ya da uygunsuz içerik yayınlamak
- Fazlaca fazla şahsi informasyon paylaşmak
- Başkalarına karşı kaba ya da saygısız olmak
- İnsanların haber akışlarına spam göndermek
0 Yorum